VVC de Meivlieg

VVC de Meivlieg

Met rond de 75 leden is VVC de Meivlieg een zeer aktieve vliegvisvereniging in Nederland. De vereniging werd opgericht in mei 1987 en daarmee zijn we tevens een van de oudere vliegvisverenigingen in Nederland.

Het ontstaan

De Meivlieg is op 2 juni 1987 ontstaan uit een afsplitsing van Casting Club Amsterdam. Om de vereniging en deze nieuwe tak van sport destijds meer te promoten werden tal van activiteiten ontplooid. Zo werden er bij de hengelsportwinkeliers in de omgeving stencils neergelegd waarin uitleg werd gegeven over het doel van de nieuwe vereniging. Dat dit doel is aangeslagen blijkt wel uit het feit dat de club in een aantal jaren is uitgegroeid tot een bloeiende vereniging waar inmiddels al een paar honderd vliegvissers hun 1e stappen in vliegvisland hebben leren zetten.

Clubhuis

De vereniging is niet in het bezit van een 'eigen' clubhuis, maar heeft wel van een prachtig onderkomen. Dit wordt gehuurd van de Stichting Maatvast die 'Het Dorpshuis' in Badhoevedorp beheert. Naast ons clubhuis zijn een aantal vijvers en grasvelden, waar b.v. in het voorjaar onder begeleiding van deskundige instructeurs werplessen worden gegeven.

In ons clubhuis wordt elke week (m.u.v. enkele weken in de zomer), op dinsdag de clubavond gehouden. Voor meer informatie over deze clubavond en de diverse activiteiten, verwijzen wij u naar het onderdeel Clubavond.

VNV

VVC De Meivlieg is vanaf 1988 lid van dit landelijk orgaan, 'Vereniging Nederlandse Vliegvissers'. In de Regio Noord/West van deze vereniging heeft VVC de Meivlieg in de startfase een belangrijke rol gepeeld. De VNV geeft een begerenswaardig en zeer fraai kwartaalblad uit. Alleen daarom al zijn veel vliegvissers lid van deze landelijke vereniging. Voor meer informatie zie www.vnv.nu.

Eigen bibliotheek.

De Meivlieg is in het bezit van een zeer uitgebreide bibliotheek waar leden gebruik kunnen maken zo veel als ze willen.

Communicatie

Sinds 2014 wordt gewerkt met een hedendaagse communicatie waarbij onze website een belangrijke rol speelt . Daarop vind je o.a.  een uitgebreide activiteitenkalender, verenigingsnieuws, visverslagen en een artikelen-archief waarin verslagen van de afgelopen jaren zijn terug te vinden. Daarnaast maakt het Bestuur en/of de Redactie waar nodig gebruik van e-mails aan al haar leden.

Geinteresseerd?

Ben je geinteresseerd in vliegvissen en/of wil je meer weten over onze vereniging, stuur ons dan even een mailtje via de contact pagina. Wil je een keer langskomen op een clubavond om je te laten informeren dan ben je uiteraard van harte welkom. Een routebeschrijving vindt u bij het onderdeel Route.

Het bestuur VVC De Meivlieg

Google Maps