Clubavond

De vereniging is niet in het bezit van een 'eigen' clubhuis, maar wel van een prachtig onderkomen. Dit wordt gehuurd van de Stichting "Maatvast' in Badhoevedorp. Naast ons clubhuis zijn een aantal velden en vijvers waar onder begeleiding van deskundige instructeurs o.a. werplessen gegeven worden.

Het verenigingsjaar loopt gelijk met het kalenderjaar. Elke week, op dinsdagavond om 20:00 uur, is de clubavond. Dat gaat zo het hele jaar door (behalve 3 weken zomervakatie). De vereniging kent een zogenaamd zomerseizoen (van 1 april tot 1 oktober) en een winterseizoen (van 1 oktober tot 1 april).

Zomerseizoen

In het zomerseizoen wordt, als het weer het toelaat, aandacht besteed aan de werptechnieken van de leden. Onder leiding van diverse instructeurs wordt de techniek aangeleerd c.q. verbeterd. Speciale werp-cursussen worden vaak in de periode mei-juni gegeven. Tevens bestaat er de mogelijkheid diverse hengels uit te proberen. Na het vallen van de duisternis gaat men binnen verder. Dan komen de verhalen over grote vissen (elke week groter), mooie stekken (elke week mooier) en nieuwe materialen (elke week beter) etc.

In de maanden juni, juli, augustus en september worden een aantal vistrips georganiseerd. Dat kunnen avondsessies, dagtrips of zelfs meerdaagse vistrips zijn. Deze worden in het begin van het jaar gepland en aangegeven op de activiteitenkalender op de website. In principe wordt er iedere maand tenminste een trip georganiseerd. Details van zulke trips zijn te vinden op de website en in e-mail nieuwsberichten. Diverse verslagen over die trips kun je vinden op de homepage van onze website of onder de knop artikelen.

Winterseizoen

In het winterseizoen vinden de z.g. thema- en bind-avonden plaats. De Activiteitencommissie verzorgt eens in de vier weken een thema-avond. Per seizoen zijn dat ongeveer 6 avonden. De invulling staat vrij. Voorbeelden zijn o.a.:

  • Films van vistrips naar bestemmingen in binnen- en buitenland
  • Presentaties van eigen leden of van bekende vliegvissers over vistrips of andere onderwerpen
  • Vliegbinddemonstraties
  • Een jaarlijkse veiling
  • etc.

Op de bindavonden is het is het mogelijk onder leiding van een instructeur, een van de volgende cursussen te volgen:

  • Beginners
  • Vervolgcursus

Een cursus bestaat uit ongeveer 18 lessen. De materialen (niet de gereedschappen) worden door de vereniging verstrekt. Voor de beginners en de vervolcursus is cursus materiaal, compleet met beschrijving en tekeningen van de te binden vliegen. Wil men geen cursus volgen, dan schrijft men in voor de z.g. 'vrije stijl'. Men kan dan vliegen binden die men zelf wil en desgewenst hulp krijgen van een van de ervaren binders.

Overige activiteiten

Bijna elke iedere zaterdag wordt er in de buurt van Wilnis / Vinkeveen gevist. Zie ook de activiteiten kalender. Over het algemeen wordt er gevist in viswater van de HSV Wilnis. Verzameld wordt er in een cafė in de polder waar eerst uitgebreid koffie wordt gedronken. Iedereen is welkom, dus ook niet-leden. Als je als niet-lid een keer mee wilt, kun je dat van te voren even melden. Maar ook als je "zomaar" langs komt, ben je welkom. Meld je dan bij een van de Meivliegers die ongetwijfeld al aan de bar zitten en vertel dat je graag een keertje ter kennismaking mee wilt vissen. Indien je dat wilt, wordt er voor begeleiding gezorgd. De ervaring leert dat zo'n dag, met name voor beginnende vliegvissers, uitermate leerzaam kan zijn.

Tenslotte wordt er eenmaal per jaar (begin november) een streamerdag georganiseerd. Zoals gebruikelijk wordt deze dag afgesloten met een hapje en een drankje in eetcafė  'De Schans'.

Voor een overzicht en de agenda van de diverse clubavonden, activiteiten en evenementen, verwijzen wij u naar de activiteiten kalender op de homepage van deze site. Een aantal weken staat direct op de homepage in de rechter kolom weergegeven.

Tenslotte wordt er buiten alle clubactiviteiten om nog heel wat af gevist door de leden, alleen of samen met een of meerdere clubgenoten. Vrijwel dagelijks spreken leden met elkaar af om samen op de zomervoorn te gaan, of op de wintervoorn, of op snoek of op winde of naar het Oostvoornse meer op forel of naar de kust op de zeebaars of fint. Ook maken veel leden met clubgenoten vistrips naar Denemarken op zee forel of naar een van de Duitse rivieren op forel en vlagzalm of nog verder weg naar Slovenië, Brits Columbia, Alaska, Belize, Mexico. Mongolië ......... kortom bij de Meivlieg "never a dull moment".

Google Maps