Mexico 2014

Op woensdag 24 september zijn we onder leiding van Henk Peeters met zes personen naar Mexico gevlogen om daar te gaan (vlieg) vissen op Tarpon. Van onze vliegvisclub de Meivlieg, gingen ook Liesbeth en haar man Heino mee. Verder natuurlijk Henk Peeters, Arjan Willemsen, Paul Eijpe en ondergetekende. Lees hieronder het hele verhaal.

Lees meer

Vliegviservaringen op Bonaire

 

De afgelopen vijftien jaar ben ik samen met mijn man Heino een aantal keer op Bonaire geweest. In eerste instantie vanwege het klimaat en het relaxte caribische sfeertje maar vooral vanwege de mogelijkheid om do-it-yourself bonefish te vangen. Daarnaast is Bonaire het meest rustige eiland van de drie benedenwindse eilanden Aruba, Curacao en Bonaire. Hou je van vissen, snorkelen, duiken, kleine strandjes, rust, een klein gezellig centrum met wat winkels en restaurantjes dan is deze bestemming een prima keus.

Lees hieronder alle ervaringen zoals in ons clubblad weergegeven.

Lees meer

Vliegvissen in de Andes, Mendoza, Argentinië 2010

In maart 2010 zijn mijn vrouw, onze dochter Julia en ik 3 weken op vakantie naar Argentinië geweest. Eerste stop was Buenos Aires, waar we een week zijn gebleven. Mijn vrouw moest namelijk voor haar werk 3 dagen een congres bijwonen en zij moest tevens ook een lezing in BA geven.

Lees meer

Caye Caulker, Belize 2009

Enkele jaren geleden ging Frans met zijn vrouw Marleen op bezoek bij hun dochter Amber die voor haar studie een afstudeer-onderzoek deed in een Mennonieten gemeenschap in Belize. Tijdens hun rondreis door Belize bezochten zij ook het eiland Caye Caulker . Frans ontdekte al snel dat dit eiland een paradijsje is voor de vliegvisser die bonefish wil vangen. In 2007 ging hij dan ook voor drie weken naar dit prachtige eiland en had aardig succes.

Alleen bedierf de steek van een rog in zijn voet halverwege die vakantie het grootste deel van het visplezier. Daarom ging hij in 2008 terug om het nog eens over te doen. En alweer beviel het hem uitstekend. Mijn wens om een keer met hem mee te gaan, was voor hem een extra reden om in 2009 nog eens naar Caye Caulker te reizen. Tijdens het verblijf op Caye Caulker heb ik een dagboek bijgehouden. Hieronder vind je het eerste deel.

Lees meer

Google Maps