Rondreis Nieuw Zeeland

Inclusief een beetje vissen.

Een van de prachtige rivieren op weg naar Milford SoundVan 8 januari tot 8 maart 2012 maakten Frans en Marleen Schoonderwoerd met een camper een reis door Nieuw Zeeland. Natuurlijk gingen de vleigenlatten mee en in dit artikeltje doet Frans verslag van vooral het vis-aspect van hun reis. Op het kaartje hieronder staat de route globaal aangegeven en tevens een vijftal plekken waar hij gevist heeft en waarover hij in zijn verslag iets vertelt.

Vol verwachting kijk je er maanden naar uit en dan is het zover. Alles is gepakt, we gaan naar Nieuw Zeeland. Zo'n reis waar je het nog al eens over hebt, maar waar het eigenlijk niet zo gauw van komt. Het is ook wel een vreselijk eind weg, bij elkaar zo'n 30 uur reizen. Niet iedereen heeft daar zin in.

Lees meer

Vliegvissen in Mongolië 2014

Op de Fly Fair 2012 in Dronten hoorde ik voor het eerst over vliegvissen in Mongolië. Wijtze Houtman gaf daar een presentatie en dan zit je jezelf al lekker te maken, met het idee dat het toch wel geweldig zou zijn om daar te kunnen vissen. Tijdens een thema-avond in het voorjaar van 2013 kwam Wijtze op de club zijn presentatie houden, waarna ik serieus ben gaan denken om naar Mongolië af te reizen. Lees hier onder het volledige artikel uit ons clubblad.

Lees meer

Google Maps