Mijn Hotspot

Elke snoekvisser heeft zo zijn eigen Hotspots. Daar waar hij ooit na een prachtige strijd die mooie snoek van één meter twintig ving. Reindeerlake in Canada is mijn hotspot, varend op dit oneindig grote meer voel ik mij een rijk mens. In een wereld zoals god die ooit zo bedoeld heeft, mocht hij al bestaan. Vissend in een oase van rust en stilte, in een adembenemend mooie natuur. De stilte word soms verbroken door de roep van een arctic loon. De witkop adelaar, in top van een dode boom, houdt ons op afstand in de gaten.

Lees het complete en mooie verhaal van Koos de Bree, een van onze trouwe clubleden. Hieronder is het geplaatst zoals het in ons clubblad is verschenen. Het gaat weliswaar niet zo zeer over vliegvissen (op wat streameren na) maar het is zeer de moeite waard om te lezen.

Lees meer

Vistrip naar Canada/ Brits Columbia (BC) 2012

Dit najaar ben ik samen met Sjoerd Siemensma en zijn zoon Menno de oceaan overgestoken voor een vliegvisavontuur in Brits Columbia. Een visserij waar menigeen van droomt maar waar het lang niet altijd van komt. Een belangrijke reden voor mij om toch een keer de oversteek te maken was een toevallig contact met Sjoerd waaruit bleek dat hij veel Canada ervaring heeft en hij op zoek was naar een 3e metgezel om samen met hem en zijn zoon naar BC af te reizen voor een 16 daagse trip op zalm en forel.

Lees meer

Interview met Koos de Bree, Alaska 2009

augustus 2009

Sinds zo’n 21 jaar maakt Koos de Bree regelmatig visreizen naar Alaska. Daar vist hij tijdens floatingtrips vooral op salmoniden. Tijdens die trips is Koos altijd vergezeld van een of meerdere reisgenoten . Op die manier beviste hij door de jaren heen zo’n 15 rivieren. De laatste 10 jaar beperkt hij zich tot enkele rivieren waar het floaten niet te moeilijk is en waar natuurlijk veel en ook veel verschillende soorten vis te vangen zijn.

Lees meer

Vissen op Reindeer Lake , Canada 2008

Van 12 juli tot en met 26 juli is Axel Koenders met Koos en Annie de Bree naar Canada meegeweest om op snoek en meerforel te vissen in het Reindeer Lake. Samen met Hans Leurink en Arno Brink, twee Kampenaars, vertrok ik op vrijdag 11 juli voor een lange reis naar Canada.

Via Minneapolis, Winnipeg, Lynn Lake en na een autorit van 2 uur arriveer je in het gehucht Kinoosoa. Dit ligt aan het Reindeer Lake in de provincie Saskatchewan. Hier is het viskamp “the Grand Slam Lodge” waar Koos en Annie al 10 jaar komen. Van hieruit organiseren ze iedere dag de vistrips op het meer. Onderstaand volgt een verslag van deze reis, in de volgorde van de letters van het alfabet.

Lees meer

Google Maps