Nieuwjaarsborrel 2014 goed bezocht, Piet van der Putten in het zonnetje gezet.

Piet met 3D-miniatuurSpeechDe nieuwjaarsborrel op 7 januari was goed bezocht. Rond de 40 leden en hun partners waren aanwezig op deze zeer gezellige en sfeervolle avond. De voorzitter, Dick Feenstra, ging in zijn nieuwjaarsspeech in op het enthousiasme van vele meivliegers dat zelfs zo groot is, dat ook op avonden waar belangrijke voetbalwedstrijden worden gespeeld, toch altijd nog zo'n dertig Meivliegers liever naar de bindavond toe komen. Het zelfde enthousiasme stelde hij vast voor deze nieuwjaarsborrel en dat deed hem goed.

Als punt van aandacht noemde hij wel de moeite die het kost om leden te vinden die wat extra tijd voor de club kunnen en willen vrij maken voor het verrichten van de diverse taken. Gelukkig hebben zich recent een paar zeer goede kandidaten voor een aantal functies gemeld. En daar zijn we uitermate blij mee. Maar er zijn nog steeds een paar mensen nodig.

Een van de tafels Zeer uitgebreid stond de voorzitter stil bij de verdiensten voor onze club van Piet van der Putten : 26 jaar lang, vanaf de oprichting tot nu aan toe verzorgde hij de inkoop, het beheer en de uitgifte van al het vliegbind materiaal. Daarom was hij iedere dinsdag altijd vroeg op de club aanwezig en bezocht hij diverse malen per jaar onze sponsors-vliegvis-winkeliers. Daarnaast deed hij nog allerlei andere zaken voor de meivlieg zoals bijvoorbeeld jaren lang de verzorging van de jaarlijkse veiling. Nadat de voorzitter het woord had gegeven aan Piets' mede-club-oprichter en vismaatje John Zandvliet, bleek uit diens toespraak dat Piets'activiteiten zich niet beperkten tot De Meivlieg, maar dat hij ook binnen de VNV, en met name op de vliegvisschool, ook gedurende lange tijd zijn bijdragen heeft geleverd. Ook hier met betrekking tot de verzorging van alle materiaal maar ook met betrekking tot begeleiding en les geven. Zijn bijdragen aan het promoten en ontwikkeling van de vliegvisserij mag dus aanmerkelijk genoemd worden .

3D - miniatuur

Vandaar dat de voorzitter het een genoegen vond om namens VVC de Meivlieg als dank voor alle verrichte werkzaamheden aan Piet een buitengewoon kado te kunnen aanbieden : een prachtig 3D Miniatuur dat Piet in actie voorstelt tegen de achtergrond van een tot rivierlandschap omgetoverd oud boek over vliegvissen en binden. Een kunststukje dat door Carla Zandvliet met liefde gemaakt is. We hopen dat het lang op een mooie plek bij Piet thuis zal staan te pronken. En ook vanaf deze plek : Piet, nog eens hartelijk dank voor al je toewijding in de afgelopen jaren. Maar je bent nog niet weg ..... en we zullen vast nog van je horen.

Jan van Westerop

foto's Gerard de Wit

Google Maps