Oostvoornse meer 20 april 2008

Oostvoornse meer 20 april 2008
Net als enige jaren geleden zijn we met de club een dagje naar het Oostvoornse meer gegaan. Het grote succes van de vorige keer (op 14 april) deed immers naar meer smaken. Iedereen heeft toen gevangen en sommigen zelfs meer dan 10! De magische vlieg was destijds een witte booby. Vroeg in de morgen, we verzamelden om 7 uur bij het brugrestaurant over de A4, vertrokken we richting het zuiden. Enkele leden die liever iets langer in hun bed wilde blijven gingen op eigen houtje. We zouden elkaar treffen bij het restaurant aan het strand bij Oostvoorne voor de lunch.

Bij aankomst vol goede moed de spullen gereedgemaakt. Prachtig weer en niet teveel wind. Gert uit kampen was er ook met een ploegje, zij hadden al enige uren gevist en ook een paar forellen gevangen. We verdeelden ons over de dammetjes of kozen het ruime sop met de bellyboot. Ook de andere ploeg was inmiddels gearriveerd aan de overzijde kant van het meer en ging het proberen bij de dijk langs de hoogspanningsmasten. Het bleek al snel dat het geen makkelijke dag zou worden. Eén keer kreeg ik een aanbeet op een zalmeitje, maar na een paar rukken schoot de vis los. Na nog enige uren zonder aanbeet gevist te hebben gingen we naar het restaurant voor de lunch. Daar bleek dat nog niemand iets gevangen had. Gelukkig zaten we op het terras in de warme lentezon en genoten van het hapje en drankje dat ons door de club werd aangeboden.

Daarna weer het water opgezocht. Het bleef echter erg mager. Op een gegeven moment dacht ik dat mijn bellyboot toch wel erg zacht werd. Jawel, een lek! Uit alle macht peddelend wist ik nog net de kant te halen. Na bijgekomen te zijn besloot ik nog een uurtje te vissen in de poel vlak voor het strandje. Ik heb echter niemand een vis zien vangen. Pas helemaal op het einde dacht ik dat er iets zwom aan de binnenkant van het dammetje. Snel een grote hertenharen sedge erheen geworpen en die werd heel zachtjes van het oppervlak genomen.
Nadat ik de haak zette kwam de forel als een bezetene rechtop me af gezwommen, lijn slap en ik viel bijna achterover. Frans zag het allemaal gebeuren en pakte snel zijn camera.

Gelukkig stond ik al snel weer stevig op mijn benen en de vis zat er wonder boven wonder nog aan. Het bleek een mooie regenboog te zijn. Frans, bedankt voor de foto’s. Aan het einde van de dag bleek dat er weinig gevangen was. Daar tegenover stond dat we een prachtige visdag hebben meegemaakt en iedereen ging toch tevreden naar huis. Volgend jaar gaan we zeker weer.

Hans Donner

Google Maps