Oostvoornse meer 2010

24 april 2010

Eindelijk was het dan zover, de eerste keer (voor mij) vissen en waden op het Oostvoornse meer. Na het verzamelen op het parkeerterrein van het brugrestaurant aan de A4, zijn we met z’n vieren (Michel van Geel, Hans Donner, Frans Schoonderwoerd en ik) vertrokken naar het OVM.

Een uurtje rijden later kwamen we daar aan en zagen dat we de enige waren op het parkeerterrein. Dus snel omkleden, spullen in orde maken en hup het water in.
Michel en Frans met de bellyboot, Hans en ik wadend. Hans heeft mij een beetje wegwijs gemaakt met het waden. Al redelijk snel had Michel de eerste vis al te pakken, terwijl Hans en ik stonden te genieten van twee paaiende vissen van een redelijk grof formaat die zowat door onze benen zwommen. Het was een prachtig gezicht, vooral het mannetje met zijn mooie vuurrode wangen en een haakbek.
Na ongeveer anderhalf uur wadend te hebben gevist, zijn we de dammetjes op geklommen. Terwijl we daar een half uurtje stonden te vissen, pakte Michel zijn tweede vis. Dit keer van een mooi formaat: zo’n 50+ cm. Hans besloot even later ook met de bellyboot het water op te gaan en ving ook redelijk snel de eerste vis. Voor de avond, had Michel 4 vissen gevangen, Hans 1 vis en Frans en ik hadden meerdere aanbeten gehad.Michel van Geel met een mooie 50+ forel gevangen met een zwarte booby.
Na ‘s avonds lekker op een terrasje een sateetje te hebben gegeten, zijn we nog voor twee uurtjes het water in gegaan. Weer had Hans vier aanbeten die hij helaas niet kon verzilveren. We zijn uiteindelijk rond 20.30 uur terug naar huis gegaan. Al met al is het een zeer leuke dag geweest. Ik weet zeker dat ik nog een keer met jullie richting het OVM zal gaan om weer zo’n geweldige dag te hebben. Hopelijk kan er dan wel een forel blijven hangen want oefening baart kunst.
Hopelijk tot een volgende keer.

Michel de Weerd.

Mei 2010

Google Maps