Het Oostvoornse Meer en een beetje mazzel ....


Even een stukje over dit unieke viswater in Nederland ingeklemd tussen een petrochemisch gebied en het Zeeuwse Landschap.

Het Oostvoornse Meer (OVM) is ontstaan in 1966 door zandwinning voor het opspuiten van de Maasvlakte en meet oost/west ca. 2500 m. en noord/zuid ca. 400/900 m. Het is 20 tot in bepaalde gaten 40 meter diep en het is zeer helder brak water. T.b.v. oeverbescherming zijn er keiendammen aangelegd waarachter vanaf de oeverzijde gewaad kan worden. Aan de waterzijde van de dammen wordt het snel diep en is het oppassen met waden. Er wordt zout water ingelaten om een specifieke fauna en flora te creëren. Voor duikers (foto's) en vissers (vangen) wordt er vis uitgezet te weten regenboogforel, bruine forel en saibling.

Hieronder het hele verhaal zoals dat in ons clubblad heeft gestaan.

Lees meer

Zomaar een dag in mei. 2011

Oeverzones langs de Vecht 4 Mei 2011. Vorige week heb ik tijdens een dagje Twiske met John Ruigrok een behoorlijke kou gevat. Na een paar dagen hoesten en proesten had ik eigenlijk toch wel weer zin in een dagje vissen en ik had voor vandaag IJburg gepland. Ten eerste omdat de nieuwe wateren er omheen me al vaker hadden geïntrigeerd en ten tweede omdat iemand had geroepen dat er nu winde zou zitten.

Lees meer

Vliegvis-Karper, 2010

 

De schrijver van dit verhaal met een mooie vliegvis-karper. Vliegvissen op karper in de zomermaanden blijft leuk en vooral spectaculair. Ik zou haast willen zeggen met dank aan het korst vissen, waar ik vroeger met regelmaat mijn tijd mee vulde in de zomermaanden. Het heeft dan ook een aantal overeenkomsten, alleen met de vlieghengel kan je natuurlijk veel subtieler presenteren.

Lees meer

Oostvoornse meer 2010

24 april 2010

Eindelijk was het dan zover, de eerste keer (voor mij) vissen en waden op het Oostvoornse meer. Na het verzamelen op het parkeerterrein van het brugrestaurant aan de A4, zijn we met z’n vieren (Michel van Geel, Hans Donner, Frans Schoonderwoerd en ik) vertrokken naar het OVM.

Lees meer

Ervaringen op grote rivieren 2010

Voor het eerst ben ik een dag op de rivier geweest met de vliegenhengel. Met Tom Neumeier . Het artikeltje van Jan Mijinke in de INFO nr 1 2009 had me getriggerd. Ik wilde ook wel eens op die rivier gaan kijken. Voor de eerste keer vond ik het wel plezierig dat Tom met me mee wilde gaan want, oh jee, wat is die rivier groot als je er met je hengeltje voor staat.

Lees meer

  • 1
  • 2

Google Maps