Diemeltrip 2014

De DiemelVan maandag 15 tot donderdag 18 september was er de Diemeltrip. Uiteindelijk bestond de gehele groep uit 2 personen, namelijk Dick Feenstra en ondergetekende.

Op weg naar Marsberg kwam ik er opeens achter, dat ik mijn waadschoenen vergeten was. We bespraken 4 mogelijkheden. Aleen in het waadpak vissen zonder schoenen, op blote voeten, teruggaan of een winkel opzoeken. Het laatste dus. We kwamen terecht bij Flyfishing Europe aan de Moehnesee. Wat een winkel!. Ze hebben letterlijk alles, dus ook schoenen in mijn maat. Opgelucht kwamen we in Westheim aan waar we zouden beginnen. Eerst een vergunning gehaald en naar de Diemel. Daar stond het clublid Jaap als een bezetene te vangen. Hoeveel jaap? Vanochtend 31 stuks. Waarop? Eendekont en Compara Dun. OK dus. En inderdaad we vingen ze achter elkaar. Eigenlijk is dat de hele week zo gebleven, terwijl met name in Marsberg naast de brug ook vrij veel vlagzalm door ons is gevangen. Zoals gezegd, de groep, nou ja groep, was niet groot, maar het vissen was groots. En we hadden volop de ruimte want verder hebben we, behalve in Westheim een paar, geen visser gezien. Toen we donderdag om half 6 de hengels inpakten begon het te regenen. Dat hield niet meer op tot we in Nederland waren dus het weer heeft ook ontzettend meegezeten.Onze voorzitter in volle actie

 

Alles bij elkaar hebben we plm 200 forellen en plm 18 vlagzalmen gevangen. Dus een mooie trip en volgend jaar ga ik weer, desnoods alleen.

Petri heil

Gerard de Wit

 

Onderschrift .

Omdat we tijdens de clubtrip verhinderd waren om mee te gaan maar zeer onder de indruk raakten van de verhalen van Gerard en Dick, zijn John Ruigrok en ondergetekende twee weken later alsnog naar de Diemel vertrokken. Het weer was bij ons ongeveer andersom : begon te regenen toen we kwamen, af en toe droog maar soms ook bakken, en de zon ging pas schijnen toen we terug reden. Ondanks dat hebben ook wij toch fantastisch gevist. Uiteindelijk bleven we de drie dagen in Westheim omdat daar de meeste doorzicht was en omdat we er gewoon goed vingen. Niet zulke aantallen als onze voorgangers, maar toch bijna 70 vissen met z’n tweeën waaronder een aantal zeer fraaie en grote forellen en een paar vlagzalmen. fraaie en grote forellen De meeste vissen zijn aan de droge vlieg gevangen hoewel we bij regen en tegen het donker ook wel forel op oranje en gele wooly buggers vingen. Een paar prachtige visdagen. Voor herhaling vatbaar.

Jan van Westerop

Google Maps