Wat een jaar, wat een dag ...

Wat een jaar, wat een dag....

2020 zou een mooi jaar worden, met een trip naar de canadese rockies (niet perse om te vissen) op het programma. Het liep iets anders. Vakantie naar Frankrijk met mijn vrouw, helaas ook niet, door code oranje in steeds meer stukken van Europa. Gelukkig zijn we vlak daarvoor nog net op tijd even een weekje in Oostenrijk geweest met Piet, John en Hans. Een super leuk weekje vissen op de plek waar we al vele jaren komen.

Lees meer

De Ridders van de Großarler Ache

4e KEUS

 

Dit had een reisverslag van een IJslandse visvakantie met een grote groep vissers kunnen zijn ware het niet dat het vliegvissen de laatste jaren daar aardig in de lift zit. En daarmee ook de prijzen. Het had het reisverslag van een kleinere groep naar het alternatief Schetland kunnen zijn. Ware het niet dat het Corona virus het reizen ernaar toe niet, een tijdje wel en ten tijde van het geplande vertrek toch weer niet toestond. Ook een verslag van een groepje vliegvissers uitwijkend naar het Grand Massif in Frankrijk is het niet geworden. Het virus kleurde de gebieden eromheen op de kaart een week voor vertrek steeds roder.

Lees meer

Vistrip naar Bissen, Luxemburg, 2015.

Een navertelling*

De jaarlijkse vistrip van onze Meivlieg naar Bissen is bij de Meivlieg een echte traditie aan het worden. Er wordt naar uitgekeken. Al weken voor het zover is, gonst het in het Dorpshuis: 24 juni gaan we. Schrijf je in zolang er nog plaats is! Dick liep iedereen lekker te maken en te manen, zich toch vooral op te geven zodat we met een leuke delegatie af zouden kunnen reizen.

 

Voor mij als nieuweling was de lokroep van de forellen in de Luxemburgse beken en rivieren als die van de Sirenen voor Odysseus: ik moest er naar luisteren en kon aan de bekoring van de belofte van mooie beekforellen niet ontkomen. Het zou mijn eerste serieuze vistrip worden. Ik zou uit eerste hand meemaken waar al die boeken over schreven: dat er niks mooiers is dan een forel naar je eigen, zelfgemaakte droge vlieg te zien stijgen en dat beest dan vervolgens naar je toe te drillen en in je handen te houden. Lees hieronder het hele verhaal.

Lees meer

DK reports 2014. Mei, september en oktober

Veel Meivliegers beschikken inmiddels over Deense zoutwaterbenen. Dit korte verslag zal dan ook waarschijnlijk vooral een gevoel van herkenning geven. Tijdens het schrijven merkten wij dat terugkijken direct weer een verlangen oproept naar de komende vis trips . . . en . . . Vol goede moed togen wij zaterdag 11 oktober noordwaarts, twee Meivliegers hadden ruim een week voor ons nog uitstekend gevangen ( in 4 dagen resp. 21 en 25 zeeforellen en voornamelijk groot), feitelijk was dit natuurlijk al een teken aan de wand . . . . lees hieronder twee verslagen van meivliegers over hun ervaringen op Funen.

Lees meer

Diemeltrip 2014

De DiemelVan maandag 15 tot donderdag 18 september was er de Diemeltrip. Uiteindelijk bestond de gehele groep uit 2 personen, namelijk Dick Feenstra en ondergetekende.

Lees meer

Google Maps