Vistrip naar Bissen, Luxemburg, 2015.

Een navertelling*

De jaarlijkse vistrip van onze Meivlieg naar Bissen is bij de Meivlieg een echte traditie aan het worden. Er wordt naar uitgekeken. Al weken voor het zover is, gonst het in het Dorpshuis: 24 juni gaan we. Schrijf je in zolang er nog plaats is! Dick liep iedereen lekker te maken en te manen, zich toch vooral op te geven zodat we met een leuke delegatie af zouden kunnen reizen.

 

Voor mij als nieuweling was de lokroep van de forellen in de Luxemburgse beken en rivieren als die van de Sirenen voor Odysseus: ik moest er naar luisteren en kon aan de bekoring van de belofte van mooie beekforellen niet ontkomen. Het zou mijn eerste serieuze vistrip worden. Ik zou uit eerste hand meemaken waar al die boeken over schreven: dat er niks mooiers is dan een forel naar je eigen, zelfgemaakte droge vlieg te zien stijgen en dat beest dan vervolgens naar je toe te drillen en in je handen te houden. Lees hieronder het hele verhaal.

Lees meer

DK reports 2014. Mei, september en oktober

Veel Meivliegers beschikken inmiddels over Deense zoutwaterbenen. Dit korte verslag zal dan ook waarschijnlijk vooral een gevoel van herkenning geven. Tijdens het schrijven merkten wij dat terugkijken direct weer een verlangen oproept naar de komende vis trips . . . en . . . Vol goede moed togen wij zaterdag 11 oktober noordwaarts, twee Meivliegers hadden ruim een week voor ons nog uitstekend gevangen ( in 4 dagen resp. 21 en 25 zeeforellen en voornamelijk groot), feitelijk was dit natuurlijk al een teken aan de wand . . . . lees hieronder twee verslagen van meivliegers over hun ervaringen op Funen.

Lees meer

Diemeltrip 2014

De DiemelVan maandag 15 tot donderdag 18 september was er de Diemeltrip. Uiteindelijk bestond de gehele groep uit 2 personen, namelijk Dick Feenstra en ondergetekende.

Lees meer

Pfalz 2014 ... het kan verkeren...

Voor onze zomervakantie was dit keer ons oog gevallen op de Pfalz. Niet al te ver weg, zo’n kleine 450 km van Utrecht, en we hadden er een aantal mooie verhalen over gehoord en gelezen. Na wat zoeken kwamen we op de website van Campingplatz Pfrimmtal terecht, met een leuk meertje dat gevoed wordt door de rivier de Pfrimm. Ook bij de camping waren er twee meertjes, dus het zag er goed uit. Lees hieronder het complete verhaal.

Lees meer

Eindelijk: ons eerste echte visverhaal voorjaar 2014

Afgelopen voorjaar zijn wij naar Noorwegen geweest. Wij, dat zijn Margreet. Paulette, Cor, Herman en onze zwarte Tibetaanse terriër Da-tse. Met de caravans een rondrit door Noorwegen maken en onderweg een beetje vissen leek ons geweldig. Twee onervaren vliegvissers op avontuur in Noorwegen. Op de vereniging hadden we al gehoord over de rivier de Glomma, over een camping bij Koppang en hadden we de vangsten al op ons bord gekregen: forel en vlagzalm, maar vooral vlagzalmen. Hieronder het complete verhaal.

Lees meer

Google Maps