Snoekdag 2018

Op zaterdag 10 november vond onze traditionele snoekdag plaats. Zoals te doen gebruikelijk verheugde deze dag zich weer in een grote belangstelling zodat rond 10 uur 21 enthousiaste Mievliegers en 12 even enthousiaste Limburgse vrienden  zich verspreidden over de polder van Wilnis.

De koffie en vlaai hadden  goed gesmaakt en dankzij de vooraf gemaakte groeps-indeling en de hulp van Michel en Frans bij het vergunningen schrijven was de start soepel en vlot verlopen. De weersomstandigheden waren prima voor het snoeken maar de vangsten bleven  bescheiden en grillig. Sommigen hadden niets, velen hadden er één en sommigen hadden meerdere snoeken. Opvallend was wel dat onze Limburgse gasten duidelijk meer vingen dan de Meivliegers. Dat bleek ook wel bij de prijsuitreiking tijdens de lunch waar de prijs voor de grootste ( 90 cm) en de meeste (2) snoeken van de ochtend gingen naar respectievelijk Rob Simons en Rien Knapen en die voor de kleinste snoek naar Herre Schop.

Na de zeer vlot opgediende  lunch (waarvoor dank aan De Schans) konden alle deelnemers weer naar de waterkant om het nog eens te proberen.  Bij een aantal vissers leverde dat nog snoek op. Maar bijzondere vangsten zijn niet meer gemeld.

Aan het einde van de middag verzamelden zich een aantal deelnemers in de Schans om te proosten op de geslaagde snoekdag  waarna een paar Limburgse gasten zich te goed deden aan een lekkere maaltijd alvorens de thuisreis te aanvaarden.  Al met al weer een mooie snoekdag die bijgeschreven kan worden in onze analen.

Hier onder een paar foto's. De Redactie

 

Hans Janssen

Rob Simons

Jean Pierre Louies

Google Maps