De zomer van 2018

 

Foto: Lex Laar

 Geachte Redactie,

Clublid Edwin van den Dungen heeft zich deze zomer weer uitstekend vermaakt langs de waterkant. Hoofdzakelijk vissend met ultralicht materiaal, daarbij niet alleen snoek en baars belagend met de spinner, maar ook met de winkle picker jagend op grote voorns en brasem, waarvan bijgesloten foto bewijs moge zijn.

 

Brasem 

Tight lines! Edwin  

 Oh ja! Groeten uit De Zilk!

Vliegvissen en uitstekende stekken in en om Amsterdam dec.2011

Tom met mooie winde aan een van onze grote rivierenDecember 2011. Op verzoek van de Amsterdamse Hengelsport Vereniging heeft Tom Neumeier voor het decembernummer van het blad Vissen het volgende geschreven.

 

In het decembernummer van Vissen 2009 mocht ik al eens een artikel schrijven over vliegvissen in het algemeen en over de toegevoegde waarde die een vliegvisclub kan bieden bij het vinden van de weg en visvrienden in deze toch wat bijzondere tak van de hengelsport. Deze keer wil nog wat vertellen over mijn vliegvis passie in combinatie met de goede mogelijkheden die Amsterdam en de directe omgeving bieden om er geweldig te vissen, ook met eenvliegenhengel.

Lees meer

'k Zag twee beren ... febr. 2011

Of : hoe vergroot ik mijn vangkansen.

De gemiddelde vliegvisser stelt naast het vangen van vis, vooral de rust en de natuur op prijs. Dit beeld ontstaat vanzelf als je de vele artikelen leest in de bladen en, ga maar bij jezelf na, het klopt ook wel. De één neemt hierbij genoegen met de Hollandse polder of rivier, een trip naar de Ardennen, de Eifel, Tsjechië of Denemarken enz. Prima tijdsbesteding en vooral ook zo houden. Voor een ander is dit echter nog niet bevredigend genoeg. De reis gaat richting andere continenten, om daar het vliegvis geluk te beproeven. Het zijn vaak paradijsjes, met bijtgrage zalm- en forelachtigen. Doorgaans is ook nog wel een collega visser bereid om er voor te zorgen dat er, aan de hand van het boek “Zalm klaarmaken op 3 manieren zonder dat het gaat vervelen”, voldoende calorieën in het dagelijkse menu zitten.

Lees meer

Vliegvissen 2010

Dit artikel verscheen eerder in Vissen, het blad van de AHV, geschreven door een van de leden van VVC de Meivlieg.

Vliegvissen, door vliegvissers zelf wel eens “de leukste manier om weinig vis te vangen” genoemd.

Lees meer

Internationale aandacht voor aalscholverprobleem 2008

Het hiernavolgende artikel is ( gedeeltelijk ) overgenomen uit Hét Hengelblad, het ledenblad van de Vlaamse Vereniging van hengelsport Verbonden. INTERNATIONALE AANDACHT VOOR AALSCHOLVERPROBLEEM De aalscholver is in Europa voor kwetsbare visbestanden, de visserij en de visteelt een groot probleem geworden. In de meeste landen nemen de bestanden van deze visetende vogel nog steeds sterk toe. In Bonn (D) werden van 20 tot 23 november j.l. twee verschillende bijeenkomsten gehouden om te komen tot een gezamenlijke Europese aanpak van dit probleem.

Lees meer

Google Maps