Met Kelvin streamers binden op een tube 27 oktober 2015

Dat Kelvin Leenheer zijn “snoekjes” op de streamer vangt is ons na zijn presentatie eerder dit jaar wel duidelijk geworden (zie hier onder op home page red.). Mike Dijkstra had Kelvin voor onze thema avond van 27 oktober nogmaals uitgenodigd maar nu om te laten zien hoe hij zijn vangers bindt. Ons aller Piet van der Putten had er bovendien vanuit de club voor gezorgd dat het juiste bindmateriaal aanwezig was om met Kelvin mee te kunnen binden. Een tiental leden maakte daar dankbaar gebruik van en heeft deze avond met Kelvin mee gebonden. De overige leden hebben van een afstandje de totstandkoming van de kunstwerken kunnen aanschouwen.

 

Het ging vanavond om het binden van tubeflies . Want dat is waar Kelvin altijd mee vist. En aangezien Kelvin op grote snoek vist, ging het nu ook om grote streamers en wel met een lengte van ca 32 cm. Om tube-flies te kunnen bouwen heb je een tubenaald nodig die in je vice kan plaatsen en waarop je tube wordt vast gezet. Dit was het enige dat de leden zelf moesten mee nemen. Een aantal leden hadden echter daarvoor zelf wat geïmproviseerd of een te dunne naald bij zich wat tot de nodige probleempjes leidde. Maar met wat kunst- en vliegwerk heeft uiteindelijk iedereen een streamer gebonden.

 

Er werd gebonden in groepjes van 3 man die elk een eigen kleurcombinatie aan materiaal kregen. Het bindmateriaal bestond uit bucktail en diverse soorten Flashebou. Belangrijk was de start met bucktail die zodanig moet worden ingebonden dat hij uiteindelijk in het water de vorm en verleidelijke bewegingen van de streamer kan bepalen. Over de bucktail heen worden dan de diverse lagen Flashabou aangebracht en wel van groot naar klein en in zodanige opvolgende verschillende lengtes dat het juiste silhouet verkregen wordt. Op de foto's (volgen nog) zijn wat resultaten te zien. Aan de afwerking (kop en ogen en de onderlijn/haakconstructie waarop de tube komt te zitten) zijn we helaas niet toe gekomen. Maar met de meegekregen instructies moet dat thuis zeker lukken.

Al met al was het een zeer leerzame en gezellige avond waarvoor nadrukkelijk dank toekomt aan Kelvin, Mike en Piet.

Jan van Westerop

 

 

Google Maps