Een avondje knopen 20 dec 2016

20 december 2016

Jan Westerop heeft het voor elkaar gekregen om Peter van Gijn te strikken voor de thema avond knopen en hij heeft mij verleid daarover wat te schrijven.

Knopen, een goed thema, Â want wie heeft niet af en toe twijfels over zijn knopen !

Er zijn wel tientallen knopen, de één nog beter dan de ander! Maar ja, een verkeerd gelegde knoop is een slechte, dus oefening is nodig. En het is ook nog eens zo dat de één er veel handiger mee is dan de ander.

Â

Peter heeft eens goed na gedacht hoe hij dit ging aanpakken en hij heeft toen wat tentharingen met een mooi oog en wat fraai knopentouw ingeslagen. Daarna  heeft hij een paar Meivliegers gevraagd of die een favoriete knoop wilde demonstreren. Een handige manier,  want Peter moest alleen het geheel aan elkaar praten en dat is hem wel toevertrouwd.

Zo hebben wij een demo gekregen van

Hedde de Orvis knoop

Mario de Grinner knoop

Mike de Grinner knoop 2 draaden

Peter de Davy knoop

Van Cees Determann heb ik een paar handige Adroid Apps door gekregen voor op de telefoon of tablet en te downloden via de Google play store.

Vissen Knopen Lite

Fishing Knots

Useful Fishing Knots

Ultimate Fishing Knots

Zelf gebruik ik de Orvis en de Knots 3D App

Al met al een geslaagde en nuttige avond al moet ik wel zeggen dat ik nodig de geleerde knopen moet gaan herhalen voordat ik ze allemaal weer vergeet. Oefening baart kunst. De vermelde Apps zijn handig om de knopen nog eens goed door te nemen en dan moet het straks aan de waterkant toch goedkomen.

Op naar de volgende technische Thema avond : tippet voor meerdere nymphen?

Groet, Joop Corstjens.

Google Maps