Afsluiting Bindseizoen 2018/2019 met Dennis Sander

 

Dennis weet het een en ander van snoekstreamers en was bereid een tweetal patronen voor te binden op de laatste Meivlieg bindavond van 2019.

 

Snoek Streamers binden met Dennis Sander
Snoek Streamers binden met Dennis Sander

Strikt genomen was het tweede patroon geen streamer maar een popper. De moraal van dit bindverhaal was echter dat een bindtechniek, het herhalend reverse inbinden van materiaal, zich uitstekend leent om vlug en makkelijk een Streamer met "Body" maar weinig materiaal op te bouwen. En deze techniek is ook toepasbaar op een Popper.

 

Reverse inbinden
Reverse inbinden


"Vlug en makkelijk" uit zich natuurlijk niet bij een eerste keer een patroon uitvoeren maar gelukkig konden de meeste cursisten aan het eind van de avond heel acceptabele streamers en poppers laten zien. Niet in de laatste plaats omdat Dennis jaloersmakend kundig voorbond maar ook vele meters maakte bij het rondlopen van de bindtafel, ondertussen de cursisten ondersteunend en corrigerend waar nodig.

 

Bindmateriaal in allerlei kleuren
Bindmateriaal in allerlei kleuren

Dennis had een rijke verzameling aan kleurrijk bindmateriaal meegemomen zodat ook oudere snoeken met zichtproblemen verleid kunnen worden om deze streamers eens te proeven.

 

Resultaat! En een tevreden binder
Resultaat! En een tevreden binder


Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op Dennis' website: www.bigstreamers.com

 

Google Maps