Dinsdag 2 februari 2016 was een leuke Thema avond met Hanafi Saleh

Binden met Buzzer plakstrips,

Hanafi had niet te veel gezegd : het binden met buzzer plakstrips gaat razendsnel en kan heel mooi zijn. Het materiaal (kaartjes met strips van ca 1 mm breed en 6 cm lang die je zo van het kaartje af kunt halen met een naald en pincet) is zeer sterk, rekbaar, plakt fantastisch en is bestand tegen water, extreme hitte en extreme kou. Er zijn diverse kleuren beschikbaar.

Op deze avond leerden wij er mee werken, hoe je ook ribbing kunt aanbrengen en hoe je er behalve eindeloos veel schakeringen aan buzzers ook schitterende andersoortige vliegen mee kunt maken. De 8 aangekondigde vliegen hebben we op deze avond niet gehaald maar dat lag niet aan Hanafi maar eerder aan ons , trage Meivliegers en rumoerige omstanders. Ondanks de grote gezelligheid was het een leerzame en leuke avond waarover Hanafi bij de aankondiging zelf het volgende schreef :

 

Mag ik mij even voorstellen ? Hanafi Saleh, vliegvisser en vliegbinder sinds 1979. Wonend te Den Haag Ik heb voor vliegvisverenigingen een leuk, leerzaam avondvullend bindprogramma met buzzer plakstrips. Met dit materiaal bind ik in 30 seconden een simpele goedvangende buzzer maar er is meer mee mogelijk. Ik kan er bijvoorbeeld makkelijk mooie lijfjes van nimfen, emergers en droge vliegen mee maken. Ik bind voor, geef aanwijzingen en tips hoe met het materiaal om te gaan. De clubleden binden met mij mee of binden zelfstandig. Omdat je het snel leert binden de leden zo'n 8 tot 10 verschillende vliegen op een avond die ze natuurlijk allemaal mee naar huis mogen nemen. Al het bindmateriaal wordt kostenloos voor de leden ter beschikking gesteld. De leden kunnen het na afloop bij de winkelier of via zijn site kopen. De leden zelf zorgen voor een vise, sterke verenklem, dun binddraad, dubbingnaald, schaartje en een whip finisher.

Hanafi Saleh.

 

Google Maps