Thema avond 4 april 2017 : Low Budget en do it yourself naar IJsland !

Themaavond low budget IJsland

Dinsdagavond 4 april j.l. , alweer de laatste MEIVLIEG Themavond van het seizoen 2016-2017. Dit keer met Hans Bock op de Bok die ons op zijn eigen en bevlogen wijze deelgenoot maakte van 2 van z'n trips naar IJsland de laatste jaren.

En dan wel op "zijn manier ", namenlijk SOLO, 4 tot 6 weken, bijna alles zelf uitgezocht en uitgestippeld, super basic dit keer met een fiets (wel een heel bijzondere), een tentje met toebehoren, een minimum aan etenswaren daar waar dagelijks gevangen vis, wilde bessen en paddenstoelen toch echt het hoofdmenu bepalen. En natuurlijk fishinggear waaronder 4 hengels, vliegen, reels etc. en niet onbelangrijk een GSM en navigatieset , want verdwalen doe je er liever niet in de middle of nowhere van IJsland.

Ik volg Hans al wat langer op fora, Facebook, VNV uitgaven, filmpjes e.d. en dan wordt wel duidelijk dat hij bepaald geen doorsnee vliegvisser is. Veel passie, openstaand voor vernieuwing en verbetering en vooral geen gebaande paden maar daarnaast, en dat is m.i. toch wel bijzonder, ook zeer bereid is om kennis te delen, te instrueren en minder ervaren vliegvisser op weg te helpen en waar mogelijk te infecteren met het O zo gevaarlijke vliegvisvirus.

Hans Bock

De opkomst op deze avond was uitstekend, er waren zelfs een aantal niet-leden (altijd welkom) komen opdraven. Velen van ons zullen vanaf morgen hun vistrips vast niet drastisch aanpassen aan de Spartaanse manier van Hans, maar stof tot nadenken geeft het zeker in het bewustzijn dat er veel te ontdekken en te ondernemen valt in onze hobby, en daarvoor hoef je zeker niet perse naar IJsland of ander buitenland.

Hans, hartelijk dank voor de genomen moeite en je presentatie en Mike bedankt voor de themavonden van afgelopen seizoen.

Tom Neumeier
p.s. voor iets meer over Hans Bock zie :
https://hooked-on-flyfishing.com/over-mij/

Hans Bock

 

 

Google Maps