Afsluiting Bindseizoen 2018/2019 met Dennis Sander

 

Dennis weet het een en ander van snoekstreamers en was bereid een tweetal patronen voor te binden op de laatste Meivlieg bindavond van 2019.

 

Snoek Streamers binden met Dennis Sander
Snoek Streamers binden met Dennis Sander

Strikt genomen was het tweede patroon geen streamer maar een popper. De moraal van dit bindverhaal was echter dat een bindtechniek, het herhalend reverse inbinden van materiaal, zich uitstekend leent om vlug en makkelijk een Streamer met "Body" maar weinig materiaal op te bouwen. En deze techniek is ook toepasbaar op een Popper.

 

Reverse inbinden
Reverse inbinden


"Vlug en makkelijk" uit zich natuurlijk niet bij een eerste keer een patroon uitvoeren maar gelukkig konden de meeste cursisten aan het eind van de avond heel acceptabele streamers en poppers laten zien. Niet in de laatste plaats omdat Dennis jaloersmakend kundig voorbond maar ook vele meters maakte bij het rondlopen van de bindtafel, ondertussen de cursisten ondersteunend en corrigerend waar nodig.

 

Bindmateriaal in allerlei kleuren
Bindmateriaal in allerlei kleuren

Dennis had een rijke verzameling aan kleurrijk bindmateriaal meegemomen zodat ook oudere snoeken met zichtproblemen verleid kunnen worden om deze streamers eens te proeven.

 

Resultaat! En een tevreden binder
Resultaat! En een tevreden binder


Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op Dennis' website: www.bigstreamers.com

 

Thema Avond 15 Januari - Andre Miegies Vliegvissen op Baars

Dinsdagavond 15 Januari kwam Andre Miegies ons verbazen met sterke verhalen over Grote Baarzen.

Presentatie

Sterk, maar waar want Kneiters zagen we langs komen.

Andre bond met grote en kundige handen ook nog een drietal Baars streamers voor.

Hierbij werd de inzet van digitale multimediale middelen niet geschuwd om zijn handelingen ook groot(s) in beeld te brengen voor de aanwezige toekijkers.

Andre Miegies bindt Baars Streamer

Lees meer

Veiling 2018

Op 27 november vond de jaarlijkse clubveiling plaats. Traditioneel  is dat een druk bezochte avond en ook dit jaar waren de nodige leden komen opdraven om te kijken  of er nog iets van hun gading was. 

Lees meer

Hans Boomsluiter voor een thema avond over tweehandig vliegvissen

dinsdag 6 maart 2018

Veel beter kun je het niet hebben als je iets wilt weten over tweehandig werpen : Hans Boomsluiter heeft zich al vele jaren geheel toegelegd op het tweehandig werpen bij met name de visserij op salmoniden en daarbij is hij gek op les geven.

Hij hield op onze thema avond niet een gebruikelijke lezing maar in plaats daarvan vroeg hij aan ons welke vragen wij hadden over dit onderwerp. Dat bleken er heel wat te zijn en wel over de diverse hengels, de verschillende typen lijnen, de opbouw van lijnen,  de diverse werptechnieken en de combinaties van hengels, werptechnieken en lijnen.

Lees meer

Google Maps