Welkom bij VVC de Meivlieg

Vissen op enigmatische zeeforel

Met Bas de Bruin naar Denemarken,

Het was een zeer informatieve en leuke avond op 25 februari in het Clubhuis van de Meivlieg.  Daar hadden zich een flink aantal meivliegers, zelfs oude en ook potentiele nieuwe leden, verzameld om te komen luisteren naar wat Bas te vertellen had over het vissen op zeeforel in Denemarken. En dat viel niet tegen!

Het leek bijna meer op een hoorcollege dan op een door de weekse lezing. Het gebruikte materiaal , powerpoint en film, was zeer fraai en je kon zien dat Bas dit vaker doet.

Een behoorlijk aantal Meivliegers gaat zelf ook regelmatig naar “DK” op de zeeforel en voor hen was het voor een deel een feest van herkenning. Maar zelfs voor hen viel er nog wel wat te leren. En voor degenen die het DK-genoegen nog niet hebben meegemaakt, was het wellicht een inspirerende avond.

Zeeforel

Bas de Bruin is geen onbekende in de Vliegvis wereld maar een introductie is te vinden op de site Modern Flycasting die hij samen met Sepp Fuchs bestiert:  About Bas

Bas begon zijn verhaal bij hoe de Denen er toe gekomen zijn om het zeeforelbestand, met name rond Funen, te verbeteren en te onderhouden. Vervolgens ging hij systematisch in op de te gebruiken vismaterialen tot en met zijn meest favoriete vliegen. Voor de top-6 daarvan heeft hij ons zelfs later de bindpatronen nog toegezonden.

Vervolgens ging Bas in op de manier waarop je naar het water moet kijken om te bepalen waar je vis kunt verwachten.

Bij de bespreking van een aantal stekken dat daarop volgde, raadde Bas ons bovendien aan om juist ook eens af te wijken van de bekende (117) fijne stekken omdat ook daarbuiten en soms juist daar heel goed vis te vangen is.

Het tempo van de lezing voor de pauze was hoog en het viel soms niet mee om met je aantekeningen de boel bij te houden. Gelukkig was Bas zo aardig om achteraf nog op-poppende vragen per mail te beantwoorden.

Tenslotte had Bas voor na de pauze een aantal films over diverse van zijn vistrips met de daarbij behorende anekdotes.

Al  met al  een zeer geslaagde avond om met plezier op terug te kijken. Maar ook om vooruit te kijken want het is nog maar een paar weken en dan kunnen we weer die kant op ……. Denemarken we komen er aan !!!!

De Redactie

Google Maps