Snoekvissen in Haastrecht en Berkenwoude

Na een tijd weinig in Nederland gevist te hebben was ik voornemens dit weer meer op te pakken. Door de voorzitter van de AZHB Robert Borrenbergs een oude bekende van de Vliegvisvereniging de Meivlieg (voormalig voorzitter van onze mooie vereniging), was ik enthousiast gemaakt over de Krimpenerwaard.

Waar ik in het verleden meestal in de polders rond Wilnis viste, was het nu tijd voor een nieuwe plek. Op vrijdag 10 december ’21 had ik nog een paar uur over en ben ik op pad gegaan naar Haastrecht. De auto heb ik geparkeerd waar de Hoenkoopserijweg overgaat in de Hoenkoopsebuurtweg. Daar vervolgens gevist met de streamer in het water langs het fietspad. Twee mooie snoekjes waren het resultaat van een paar uur vissen in een super mooie omgeving.

De zaterdag erna had ik mij voorgenomen nog eens een paar uur te gaan vissen. Ik heb toen gekozen om bij Kaasboerderij Schep (Zuidbroek 153, Berkenwoude/Bergambacht) te gaan vissen. Aldaar geparkeerd en de polder ingelopen. Ook daar sta je weer fantastisch te vissen in een heel erg mooie polder. Wederom met resultaat, want in een tijd van een uur of drie had ik 4 aanbeten van mooie snoeken. 1 gemist, die niet nog een keer wilde komen, 1 schoot vlak voor de kant los en 2 hele mooie snoeken gevangen, waaronder een snoek van ruim 80 cm. De tweede heb ik in het water onthaakt (het voordeel van weerhaakloos vissen) en dus niet gemeten, maar die was ook rond de 80 cm.

Een super dag in een hele mooie polder. Dit smaakt naar meer mooie visdagen en avonturen in de polderwateren van AZHB!

Voor meer informatie kijk op www.azhb.nl

Herre

 

Het Oostvoornse Meer en een beetje mazzel ....


Even een stukje over dit unieke viswater in Nederland ingeklemd tussen een petrochemisch gebied en het Zeeuwse Landschap.

Het Oostvoornse Meer (OVM) is ontstaan in 1966 door zandwinning voor het opspuiten van de Maasvlakte en meet oost/west ca. 2500 m. en noord/zuid ca. 400/900 m. Het is 20 tot in bepaalde gaten 40 meter diep en het is zeer helder brak water. T.b.v. oeverbescherming zijn er keiendammen aangelegd waarachter vanaf de oeverzijde gewaad kan worden. Aan de waterzijde van de dammen wordt het snel diep en is het oppassen met waden. Er wordt zout water ingelaten om een specifieke fauna en flora te creëren. Voor duikers (foto's) en vissers (vangen) wordt er vis uitgezet te weten regenboogforel, bruine forel en saibling.

Hieronder het hele verhaal zoals dat in ons clubblad heeft gestaan.

Lees meer

Zomaar een dag in mei. 2011

Oeverzones langs de Vecht 4 Mei 2011. Vorige week heb ik tijdens een dagje Twiske met John Ruigrok een behoorlijke kou gevat. Na een paar dagen hoesten en proesten had ik eigenlijk toch wel weer zin in een dagje vissen en ik had voor vandaag IJburg gepland. Ten eerste omdat de nieuwe wateren er omheen me al vaker hadden geïntrigeerd en ten tweede omdat iemand had geroepen dat er nu winde zou zitten.

Lees meer

Vliegvis-Karper, 2010

 

De schrijver van dit verhaal met een mooie vliegvis-karper. Vliegvissen op karper in de zomermaanden blijft leuk en vooral spectaculair. Ik zou haast willen zeggen met dank aan het korst vissen, waar ik vroeger met regelmaat mijn tijd mee vulde in de zomermaanden. Het heeft dan ook een aantal overeenkomsten, alleen met de vlieghengel kan je natuurlijk veel subtieler presenteren.

Lees meer

Oostvoornse meer 2010

24 april 2010

Eindelijk was het dan zover, de eerste keer (voor mij) vissen en waden op het Oostvoornse meer. Na het verzamelen op het parkeerterrein van het brugrestaurant aan de A4, zijn we met z’n vieren (Michel van Geel, Hans Donner, Frans Schoonderwoerd en ik) vertrokken naar het OVM.

Lees meer

  • 1
  • 2

Google Maps